12. maaliskuuta 2017

Falafelit

Ihan hävettää miten harvoin tulee päivitettyä tätä blogia. On ollut taas niin touhuntäyteinen viikonloppu, että siitä saisi monta postausta jos vaan olisi aikaa niitä kirjoitella. Tämä ohje on ihan pakko laittaa talteen, koska näitä teen taatusti uudelleenkin.

Olen ihan tietoisesti lisännyt kasvisruokien määrää. Meillä on lähiaikoina syöty kasvissosekeittoa, nyhtökaurapizzaa ja -pitaleipiä. Nyt kaivelin kaapista purkillisen kikherneitä. Ne ostettiin TOISSA SYKSYNÄ jostain Citymarketin euron päiviltä ja ovat siitä asti odotelleet inspiraatiota. Tänään oli se päivä. 

Kaikissa falafel-ohjeissa oli kaikkea mitä meillä ei ollut, enkä raski ostaa mitään seesamtahnoja yhtä ruokaa varten. Korianteriahan näihin pitäisi laittaa, mutta inhoa sitä, joten en laittanut. Mausteinakin käytin vaan sellaisia mistä tykkään. 

 

Falafelit 

1 säilykepurkki kikherneitä
puolikas sipuli
2 valkosipulinkynttä
3/4 dl jotain karkeaa jauhoa, esim. graham. (Voi käyttää vehnäjauhoakin.)
1/2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
1/4 tl chilijauhetta
1/4 tl paprikajauhetta
(1 tl spiracha-chilikastiketta)
1 rkl sitruunamehua

jauhoa ja öljyä

Pilko sipulit pieneksi ja kuullota niitä pannulla. Valuta kikherneet ja kaada kulhoon. Sekoita kikherneisiin kaikki muu paitsi sipulit. Vetäise sauvasekoittimella sileäksi ja sekoita lopuksi sipulit sekaan lusikalla. 

Pyörittele pulliksi ja kieritä ne jauhoissa. Paista pannulla runsaassa öljyssä. Nautiskele vaikka kermaviilipohjaisen kylmän kastikkeen ja riisin kanssa. 

4 kommenttia:

  1. Kiitos hyvästä reseptistä! :)

    Tänään kokeilin ja myös kasvisruokavastainen mieheni söi innolla.

    -HopeaLoimu-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä tykkäsin näistä myös tosi paljon, vaikka olen aika nirso kaiken "oudon" suhteen.

      Poista
    2. Meillä mies kyllä maistelee ennakkoluulottomasti mutta sillä on joitakin mielenkiintoisia päähänpinttymiä, esim että kasviruualla ei lähde nälkä. :D
      Näillä kuulemma lähti, eikä kaivannut lisäksi lihaa lautaselle.

      Ja ihanaa tässä reseptissä oli myös se, että kikherneitä lukuun ottamatta, kaikki aineet löytyivät jo valmiiksi kotoa.

      Tulee tehtyä varmasti uudestaan.

      -HL-

      Poista
  2. Mä en tykkää paprikasta enkä valkosipulista ja jätän usein niitä sisältävät resepitit kokonaan unholaan. Pitänee vaan ruveta tekeen niin että maustaa oman mielensä mukaan tai jättää maustamatta ;)

    VastaaPoista

Sana on vapaa, mutta henkilökohtaisuuksiin menevät kommentit jätän julkaisematta.